Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Αποκλείονται οι Μηχανικοί Περιβάλλοντος Από το Αντικείμενο του Ενεργειακού Ελεγκτή

Διαμαρτύρεται με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος για τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό των Διπλ. Μηχανικών Περιβάλλοντος από το αντικείμενο του Ενεργειακού Ελεγκτή.


Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Οι Μηχανικοί Περιβάλλοντος, παρακολουθούμε με έκπληξη τις τελευταίες μέρες, το συντεχνιακής λογικής νομοσχέδιο για τους ενεργειακούς ελεγκτές, το οποίο αποκλείει άνευ λόγου και τεκμηρίωσης, τόσο τους διπλωματούχους μηχανικούς περιβάλλοντος, όσο και άλλες ειδικότητες διπλωματούχων μηχανικών.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου για το συνταξιοδοτικό και την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση, σε ότι αφορά στους διπλωματούχους μηχανικούς προβλέπεται ότι «οι ενεργειακοί έλεγχοι είναι ανεξάρτητοι και διενεργούνται από έναν ή περισσότερους ειδικευμένους ενεργειακούς ελεγκτές, οι οποίοι είναι διπλωματούχοι μηχανικοί με ειδικότητα αρχιτέκτονα, πολιτικού, μηχανολόγου, ηλεκτρολόγου, μηχανολόγου – ηλεκτρολόγου και χημικού, μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ)...».
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος οφείλει να απαντήσει στους χιλιάδες διπλωματούχους μηχανικούς των ειδικοτήτων που απέκλεισε, τη διαδικασία με την οποία αποφάσισε ότι το γνωστικό αντικείμενο τους, δε συνάδει με αυτό του ενεργειακού ελεγκτή, καθώς επίσης και το Τεχνικό Επιμελητήριο, πως άφησε για άλλη μια φορά χιλιάδες μέλη του εκτεθειμένα σε συντεχνιακές λογικές , που τους αποκλείουν από κατοχυρωμένα πεδία δραστηριοποίησης τους.

Θεωρούμε αδιανόητη αυτή την πρόταση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, και ζητάμε την άμεση διόρθωση του σχεδίου Νόμου, στη κατεύθυνση που θα επιτρέπει σε όλους τους διπλωματούχους μηχανικούς το δικαίωμα πρόσβασης στις δραστηριότητες του Ενεργειακού Ελεγκτή."
Πηγή: http://www.energia.gr/article.asp?art_id=99320