Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Η J&P ΑΒΑΞ ανάλαβε την κατασκευή στα 2/3 του Αγωγού ΤΑΡ στην Ελλάδα

Μεγάλη επιτυχία για τον Ελληνικό κατασκευαστικό όμιλο J&P ΑΒΑΞ που κατάφερε να αναλάβει την κατασκευή του μεγαλύτερου ελληνικού τμήματος του Αγωγού ΤΑΡ μήκους 360χλμ. Πρόκειται για το τμήμα από την Καβάλα μέχρι την Ιεροπηγή στην Καστοριά στα σύνορα με την Αλβανία.


Η εργολαβία ανατέθηκε στην Κοινοπραξία Bonatti-J&P ΑΒΑΞ ενή η τρίτη εργολαβία μήκους 185χλμ που συμπληρώνει την διαδρομή του αγωγού στην Ελλάδα ανατέθηκε στην Γαλλική Spiecepag που ανήκει στον όμιλο Vinci. Στην Spiecepag δόθηκε το τμήμα Κήποι Έβρου-Καβάλα.


Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία του Αγωγού ΤΑΡ οι συμβάσεις κατασκευής θα τεθούν σε εφαρμογή στο δεύτερο τρίμηνο του 2016 εμώ η κατασκευαστική περίοδος θα ξεκινήσει στα μέσα του 2016. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση οι ανάδοχοι θα είναι υπεύθυνοι για τυχόν πρόσθεση υπεργολάβων που θα αναλάβουν υποτμήματα των εργολαβιών.

Στην ανακοίνωση της ΤΑΡ αναφέρεται πως "η J&P ΑΒΑΞ είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ελλάδας και έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στο εξωτερικό. Έχει μεγάλη εμπειρία στις κατασκευές αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου όπως επίσης και LNG σταθμών και σταθμών παραγωγής θερμότητας.

Ο Αγωγός ΤΑΡ στην Ελλάδα θα έχει μήκος 550χλμ. Η Γαλλική Spiecepag ανέλαβε και την κατασκευή του αγωγού στα Αλβανικά εδάφη συνολικού μήκους 215χλμ (από το Bilisht μέχρι το Topoje) ενω θα συνδέσει τον ΤΑΡ με τον Αγωγό ΤΑΝΑΡ στα σύνορα με την Τουρκια.

Η Spiecepag έχει ιστορία 100 ετών και σε έχει κατασκευάσει παγκοσμίως περισσότερα από 50.000 χιλιόμετρα αγωγών κι έχει καταστεί ως ένας μεγάλος κατασκευαστής στον τομέα αυτό.


Πηγή: http://synoranewsgr.blogspot.gr/2016/03/j-23.html