Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Μειοδότης η Άκτωρ για το έργο €150 εκατ. στο Φάληρο

 Η Άκτωρ κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, την χαμηλότερη προσφορά για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου που αποτελεί έργο προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, κατατέθηκαν οκτώ δεσμευτικές προσφορές. Αναλυτικά υπέβαλαν προσφορές με έκπτωση:

-53,54% η Άκτωρ
-53,24% η Intrakat
-51,48% η J&P Άβαξ
-43,75% η ΤΕΡΝΑ
-43,43% το σχήμα ΤΕΚΑΛ- Oberosler
-41,92% η Πόρτο Καρράς
-41,11% η ιταλική Condotte d'Acqua
-36,73% η ΜΕΤΚΑ
Το έργο
Το έργο αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση και την ευρύτερη ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου. Πρόκειται για το υποέργο Ι της ολοκληρωμένης ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου που θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την ευρύτερη περιοχή Μοσχάτου-Ταύρου-Καλλιθέας και αφορά έκταση 479.000 τ.μ. μεταξύ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του πρώην γηπέδου Tawkwondo.
Το πρώτο αυτό υποέργο, από τρία συνολικά, περιλαμβάνει έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, εργασίες οδοποιίας, την μετακίνηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος και άλλα έργα υποδομής. Όταν ξεκινήσουν οι εργασίες, η κατεδάφιση της παραλιακής λεωφόρου, σε μήκος 1,8 χλμ και η ανακατασκευή της στο επίπεδο του εδάφους ώστε να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση από τις όμορες περιοχές προς τη θάλασσα είναι το έργο που θα αλλάξει άμεσα τη ρουτίνα χιλιάδων οδηγών που χρησιμοποιούν τον οδικό άξονα για τις μετακινήσεις τους.