Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Δήμος Χανίων: Παραδόθηκε η προμελέτη για 8 νέα σχολεία και την ανάπλαση του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας

Με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Στέργιο Πιτσιόρλα, και τον επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) του Υπουργείου Οικονομίας, Νίκο Μαντζούφα, συναντήθηκε την Πέμπτη, στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στους οποίους και παρέδωσε την προμελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία 8 νέων σχολικών μονάδων στον Δήμο Χανίων, καθώς και την ανάπλαση του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, με την μέθοδο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ύψους 40 εκ. ευρώ.


Ο Δήμαρχος Χανίων είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στους συνομιλητές του την αναγκαιότητα και την ωφελιμότητα για τα Χανιά αυτών των σημαντικών έργων, που θα επιλύσουν για πολλά χρόνια το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Χανίων και θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση ενός σημαντικού πάρκου στο κέντρο την πόλης μας.
Ο κ. Βάμβουκας διαβεβαίωσε επίσης ότι έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του Υπουργού Παιδείας καθώς και του Περιφερειάρχη Κρήτης σχετικά με την συγκεκριμένη πρόταση.
Η διαβεβαίωση, που έλαβε ο Δήμαρχος Χανίων τόσο από τον. Υφυπουργό όσο και από τον Ειδικό Γραμματέα είναι ότι υποστηρίζουν με θέρμη το έργο, που προτείνεται, και ότι θα επιταχύνουν τις διαδικασίες, ώστε η πρόταση να εγκριθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ, εφόσον αυτή εγκριθεί, θα αποτελεί το πρώτο έργο Σ.Δ.Ι.Τ., που θα έχει εγκριθεί από τη διυπουργική επιτροπή πανελλαδικά. Στο μεταξύ σήμερα Παρασκευή, ο κ. Βάμβουκας, έχει προσκαλέσει στις 14.30 στο Γραφείο του τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, τους Προϊσταμένους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, καθώς και τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων του Δήμου, προκειμένου να τους ενημερώσει εκτενώς για τα αποτελέσματα της συνάντησης.
Σε δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας επισημαίνει:
“Εκφράζω τη μεγάλη μου ικανοποίηση, γιατί βλέπω ότι ένα μεγάλο έργο πνοής για τα Χανιά, που οραματίστηκα και στηρίξαμε ως δημοτική αρχή από τις πρώτες μέρες της θητείας μας, προχωράει προς υλοποίηση. Πρόκειται δε για ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, διότι αφορά τα παιδιά μας πρώτα και κύρια”.