Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Νέο έργο 330 εκατ. στη Ρουμανία για την «ΑΚΤΩΡ»

Την ανάληψη ενός ακόμη κατασκευαστικού έργου εκτός των ελληνικών συνόρων πέτυχε η «ΑΚΤΩΡ», η οποία συμμετέχει σε κοινοπραξία που κέρδισε τον διαγωνισμό για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμού ενός τμήματος μήκους 23 χλμ του σιδηροδρομικού δικτύου στη Ρουμανία.

Όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός σιδηροδρόμων της Ρουμανίας (CFR), η κοινοπραξία, στην οποία εκτός από την «ΑΚΤΩΡ», μετέχουν ακόμη η γαλλική Alstom Transport και η ρουμανική Arcada, ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο το οποίο αφορά την αναβάθμιση του τμήματος μεταξύ της περιοχής Ιλτέου και του οικισμού Γκουρασάντα. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 329 εκατ. ευρώ χωρίς να συνυπολογίζεται ο ΦΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ρουμανικών σιδηροδρόμων, το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό και την ανακατασκευή των υπάρχοντων υποδομών, την υλοποίηση διπλής γραμμής ηλεκτροκίνησης στο συγκεκριμένο ώστε τα τρένα να κινούνται με ταχύτητες 160 χλμ./ώρα, την τοποθέτηση συστημάτων σηματοδότησης και την υλοποίηση έργων πολιτικού μηχανικού σε τέσσερις σταθμούς. Επιπλέον, στο έργο που ανέλαβε η κοινοπραξία περιλαμβάνεται το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τόσο η υλοποίηση εργασιών επιχωμάτωσης σε μήκος 22 χλμ. όσο και ο εκσυγχρονισμός 15 γεφυρών από τις οποίες οι δύο διέρχονται πάνω από τον ποταμό Μούρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η «ΑΚΤΩΡ» αναλαμβάνει έργο στη Ρουμανία, μία χώρα που δείχνει να παρουσιάζει ιδιαίτερα σημαντικές ευκαιρίες, ιδίως στον τομέα των σιδηροδρομικών υποδομών, στις οποίες βασίζεται ιδιαίτερα για τις εμπορευματικές μεταφορές της.

Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=114606524