Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Σε εξέλιξη 30 ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί δημοσίων έργων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ηλεκτρονική υποβολή 58 προσφορών οικονομικών φορέων, στο πλαίσιο του πρώτου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για δημόσια έργα του Δήμου Πεντέλης «αρ. συστ. 63714 με τίτλο (Εργασίες επισκευής και συντήρησης κτιρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων)».


Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, από κοινού με τη Γενική Γραμματεία Υποδομών, έχουν δημιουργήσει και στελεχώσει την κατάλληλη υποδομή για την εκπαίδευση και υποστήριξη των εργοληπτών, καθώς και των φορέων του Δημοσίου, για τη δημοσίευση και διενέργεια των ηλεκτρονικών διαγωνισμών.
Επιπλέον, βρίσκονται σε εξέλιξη 30 ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί δημοσίων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 41 εκατ. ευρώ, στην ιστοσελίδα του συστήματος, ενώ καθημερινά ο αριθμός αυτών των διαγωνισμών αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.
«Τα παραπάνω ενισχύουν την πεποίθηση ότι η μετάβαση στο νέο σύστημα διενέργειας διαγωνισμών θα ολοκληρωθεί με επιτυχία χάρις τις συντονισμένες προσπάθειες και την εποικοδομητική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, γεγονός που εκσυγχρονίζει τις διαδικασίες ανάθεσης των συμβάσεων των δημοσίων έργων σε όφελος της εθνικής οικονομίας των δημόσιων φορέων και του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων εργοληπτικών επιχειρήσεων» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.