Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Έργα αναβάθμισης 3 λιμανιών

Σε αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στα λιμάνια Σούδας, Κισάμου και Κολυμβαρίου προχωρεί το Λιμενικό Ταμείο Χανίων μέσω δύο συμβάσεων έργων συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Οι συμβάσεις υπογράφτηκαν σήμερα μεταξύ των αναδόχων των έργων και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κώστα Μπροκαλάκη.
Η πρώτη σύμβαση αφορά την ανακατασκευή οδοστρωμάτων στο λιμάνι Σούδας, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ με ΦΠΑ. Θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης των φθορών στα ασφαλτικά οδοστρώματα του επιβατικού λιμένα της Σούδας, τα οποία έχουν κατασκευαστεί πριν το 1985 και τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί σημαντικές φθορές. 
Η αποκατάσταση των φθορών των ασφαλτικών οδοστρωμάτων είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των επιβατών και των οχημάτων που διακινούνται από το λιμάνι, αλλά και για την καλή εικόνα του λιμανιού που είναι ιδιαίτερα σημαντική για την τουριστική ανάπτυξη των Χανίων.
Με βάση το περιεχόμενο της σύμβασης, θα γίνει κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας αφού προηγηθεί απόξεση του παλαιού ασφαλτικού, όπου χρειάζεται, προκειμένου να δημιουργηθούν οι αναγκαίες κλίσεις για την απορροή των νερών.
Το έργο έχει ενταχθεί από το Λιμενικό Ταμείο Χανίων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2013 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2014.

Το δεύτερο έργο, αφορά συντηρήσεις ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των λιμανιών Κισάμου και Κολυμβαρίου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ με ΦΠΑ.

 Στον λιμένα Κισάμου ένα μεγάλο μέρος των δικτύων ηλεκτροδότησης και υδροδότησης είναι παλαιό και με προβλήματα στην λειτουργία του. Οι επισκευές-συντηρήσεις των δικτύων αυτών είναι αναγκαίες για την ασφάλεια των χρηστών του λιμένα και την εξυπηρέτηση των διακινούμενων επιβατών. 
Θα εκτελεστούν εργασίες αντικατάστασης τμήματος των δικτύων ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, έτσι ώστε η παροχή ρεύματος και νερού στα σκάφη να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα. 
Στο λιμάνι Κολυμπαρίου, λόγω των συνθηκών θαλάσσιου περιβάλλοντος, ένα μέρος των στύλων φωτισμού και των κιβωτίων παροχών ρεύματος και νερού έχουν υποστεί διάβρωση, καθιστώντας τα επικίνδυνα για τους χρήστες του λιμανιού. 
Στο έργο αυτό θα εκτελεστούν εργασίες αντικατάστασης των στύλων φωτισμού και των κιβωτίων παροχών που έχουν υποστεί μεγάλη διάβρωση. 
Επίσης, το έργο περιλαμβάνει περίφραξη και κατασκευή μεταλλικής συρόμενης πόρτας στην είσοδο και στην έξοδο του λιμένα για την προστασία των χώρων του λιμανιού.
Το έργο αυτό έχει ενταχθεί από το Λιμενικό Ταμείο Χανίων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2013 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με ποσό 80.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 20.000 είναι από ίδιους πόρους του Λιμενικού Ταμείου. Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2014.
Πηγή: http://www.real.gr


Εγγραφείτε στο Linkedin μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα κατασκευαστικά νέα