Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Δεκατέσσερις Ελληνικές Εταιρίες στη Διεθνή Έκθεση Δομικών Υλικών και Αρχιτεκτονικής BAU

Με 14 επιχειρήσεις εκπροσωπήθηκε η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Δομικών Υλικών και Αρχιτεκτονικής BAU, που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, από 19 μέχρι 24 Ιανουαρίου 2015.
Ειδικότερα, στην έκθεση συμμετείχαν οι εταιρίες ACE-Hellas SA, Alchimica SA, Alumil SA, Glasscon SA, Helm Hellas SA, Intermetal SA, ISOMAT SA, Makedoniki-Panidis SA, MARIS POLYMERS SA, Mathios Refactories SA, PCA, Tetoros H.& Co., Vertical SA και Vlavianos SA., ενώ τον εκθεσιακό χώρο επισκέφθηκαν από την Ελλάδα περισσότερες από 800 επιχειρήσεις.

Η BAU παρουσίασε και φέτος καινοτόμες λύσεις σε όλες τις κατηγορίες των δομικών υλικών, αλλά και σε θέματα ενεργειακής τεχνολογίας και εξοικονόμησης ενέργειας κτιρίου. Ειδικότερα οι τρεις κεντρικές θεματικές ενότητες της έκθεσης ήταν: Intelligent Urbanization, Buildings & Users και Energy- and Resource-Efficiency.

Παράλληλα με το εκθεσιακό μέρος, στο πλαίσιο της BAU, διεξήχθησαν ειδικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και workshops γύρω από τα σημαντικότερα ζητήματα του κλάδου. Πιο συγκεκριμένα το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο πραγματοποίησε σεμινάριο με θέμα «επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα της ενεργειακής αποκατάστασης κτιρίων στη Βαυαρία – Γερμανία», ενημερώνοντας εκπροσώπους εταιριών για τις τρέχουσες εξελίξεις στον κλάδο και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν για τις ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι, η BAU, η οποία διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, είναι παγκοσμίως η κορυφαία έκθεση στην αγορά της οικοδομής, με 180.000 τ.μ. εκθεσιακή επιφάνεια και περισσότερους από 2.000 εκθέτες απ’ όλο τον κόσμο.

Φέτος η έκθεση, που διοργανώνεται εδώ και πενήντα χρόνια, έσπασε όλα τα ρεκόρ συμμετοχής, καθώς για πρώτη φορά προσέγγισε 250.000 επισκέπτες, 16.000 περισσότερους από το 2013. Το προφίλ της έκθεσης και τα οφέλη που αποκομίζουν οι συμμετέχοντες σε αυτή, είχαν παρουσιασθεί στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, τον περασμένο Οκτώβριο στην Αθήνα, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Πηγη: http://www.energia.gr/article.asp?art_id=90249