Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Πατρινοί ελέγχουν το «Εξοικονομώ»

Το έργο του πανελλαδικού δειγματοληπτικού ελέγχου των ενεργειακών παρεμβάσεων που υλοποιήθηκαν μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον» ανέλαβε το πατρινό γραφείο ενεργειακών επιθεωρητών Παναγιώτη Αθανασόπουλου και Αλέξανδρου Ποντικόπουλου.
Η ανάθεση του έργου έγινε από το ΕΤΕΑΝ κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού και άρχισε ήδη να υλοποιείται στις αρχές Φεβρουαρίου από την Αθήνα και άλλα αστικά κέντρα της χώρας.
ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Οπως ανέφερε στην «Π» ο εκ των υπευθύνων του γραφείου, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, το 2015 θα γίνουν συνολικά 160 έλεγχοι, σε τυχαίο δείγμα κατοικιών που υλοποίησαν έργα του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' οίκον», μετά από κλήρωση που έκανε το ΕΤΕΑΝ.
Το γραφείο των πατρινών ενεργειακών επιθεωρητών πραγματοποιεί επιτόπιους ελέγχους και μετρήσεις, για να διαπιστώσει κατά πόσο εφαρμόστηκαν τα εγκεκριμένα ενεργειακά έργα του προγράμματος και αν τα χρήματα που εγκρίθηκαν και δόθηκαν υπό την μορφή επιδότησης 70%, διατέθηκαν για τον σκοπό αυτό.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Μάλιστα, στο πλαίσιο των ελέγχων, οι ιδιοκτήτες κατοικιών που υλοποίησαν το πρόγραμμα, καλούνται να αξιολογήσουν και την αποτελεσματικότητα των ενεργειακών παρεμβάσεων και όπως τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν εντυπωσιακή αλλαγή στις συνθήκες διαβίωσης.
Οπως είπε χαρακτηριστικά, οι ενδιαφερόμενοι μιλούν με ενθουσιασμό για την αποτελεσματικότητα των εργασιών που έγιναν για την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών τους μέσω του προγράμματος, καθώς διαπιστώνουν μια θεαματική αλλαγή στις συνθήκες διαβίωσης και μεγάλη διαφορά στην ποιότητα της ζωής τους.
ΒΕΛΤΙΩΣΗ
Ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ακόμα ότι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» έχει σαφή στοιχεία βελτίωσης κυρίως στην απόδοση της θέρμανσης αλλά και της ψύξης, γι΄ αυτό και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα μέσω του ΕΣΠΑ.
Οπως σημείωσε, μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 30.000 έργα και λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος, ο προϋπολογισμός για το 2015 έχει ήδη καλυφθεί.
Πηγή: http://pelop.gr/default.aspx?page=article&DocID=217510

[ Ανακαίνιση Ξενοδοχείου ]

Μάθετε περισσότερα στο www.buc.gr ή καλέστε μας στο 2117705011-2117709950-6977213224