Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Η ΤΕΡΝΑ ξεκίνησε την κατασκευή υπερ-πολυτελούς μαρίνας στην Κύπρο

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής της μαρίνας Μακρόνησος στην Αγία Νάπα της Κύπρου, έργο συνολικού προϋπολογισμού 220 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί η ΤΕΡΝΑ.
Η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία έχει αναλάβει το πρώτο σκέλος της επένδυσης που περιλαμβάνει τα λιμενικά έργα και τα έργα υποδομής, με τριετή ορίζοντα υλοποίησης, έχοντας πλειοδοτήσει σε σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε η παραχωρησιούχος εταιρεία. Την επένδυση υλοποιεί η εταιρεία M.M.Makronisos Marina Ltd, μέτοχοι της οποίας είναι η Gemini Real Estates Ltd του Αιγύπτιου μεγαλοεπενδυτή Ναγκίμπ Σαουίρις και ο κυπριακών συμφερόντων όμιλος εταιρειών Caramondani Group.
Η νέα μαρίνα θα είναι δυναμικότητας 600 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη από 10 μέχρι 60 μέτρα, θα μπορεί να παρέχει και υποστηρικτές εργασίες, ενώ θα διαθέτει εμπορικές και οικιστικές αναπτύξεις συνολικής έκτασης περίπου 30.000 τ.μ. Η δεύτερη φάση της επένδυσης, για την οποία θα πραγματοποιηθεί νέα διαγωνιστική διαδικασία, αφορά στο οικιστικό-εμπορικό σκέλος και περιλαμβάνει την κατασκευή δύο πύργων 25 ορόφων μεικτής χρήσης με 190 διαμερίσματα και επιπλέον 29 υπερπολυτελείς κατοικίες.
Το έργο, σε σχεδιασμό του διεθνούς φήμης αμερικάνικου αρχιτεκτονικού γραφείου SmithGroupJJR που εξειδικεύεται στην κατασκευή παραθαλάσσιων έργων έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2021.
Η παρουσίαση του έργου που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Ντουμπάι, παρουσία του Ναγκίμπ Σαουίρις και μελών της επιχειρηματικής οικογένειας Καραμοντάνη. Στο Dubai Launch Event που πραγματοποιήθηκε στο γνωστό ξενοδοχείο Burj Al Arab, ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας πραγματοποίησε κάλεσμα προς τους επενδυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να συμμετάσχουν στο project, το οποίο απευθύνεται σε αγοραστές πολύ υψηλών εισοδημάτων.

Πηγή:  http://www.capital.gr/