Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Οικοδομικές άδειες με ένα ...κλικ

Μέσω διαδικτύου θα εκδίδονται από την 2α Ιανουαρίου του 2015 οι οικοδομικές άδειες σε όλη την Ελλάδα. Ήδη τις επόμενες μέρες αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το σχετικό πιλοτικό πρόγραμμα θσε Αθήνα, Πειραιά, Κόρινθο, Ηράκλειο, Χανιά και Κομοτηνή, αλλά και στη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριακών Υποδομών του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπου δίδονται οι εγκρίσεις για τα μεγάλα έργα. 
 
Στις παραπάνω περιοχές θα ισχύει και το ηλεκτρονικό σύστημα και το ήδη υπάρχον σε μία προσπάθεια να "τεσταριστεί" ο νέος τρόπος και να λυθούν τυχόν προβλήματα. 
 
Το νέο σύστημα σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» θα λειτουργεί ως εξής:
 
-To σύστημα θα δέχεται αιτήσεις και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
 
-Η αίτηση θα εισάγεται σε ροή έλεγχου στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης. Οι υπάλληλοι θα κάνουν τον έλεγχο και θα διατυπώνουν τις παρατηρήσεις τους ηλεκτρονικά και θα ενημερώνεται ο υπεύθυνος μηχανικός σε πραγματικό χρόνο.
 
-Όλη η διαδικασία ελέγχου, το ιστορικό των μεταβολών και ο φάκελος θα τηρούνται ηλεκτρονικά και θα είναι διαθέσιμα στον μηχανικό, στον ιδιοκτήτη, στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης και στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
 
-Υπάρχει πρόβλεψη και για διαβίβαση στοιχείων σε απάντηση αιτημάτων από άλλες εκτός των υπηρεσιών δόμησης υπηρεσίες, για την παράλληλη αναζήτηση τυχόν πρόσθετων εγκρίσεων.


Πηγή: Οικοδομικές άδειες με ένα ...κλικ | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/68306/oikodomikes-adeies-me-ena-klik#ixzz3FLzXW2gL