Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Υπόδειγμα προσφυγής ασφαλισμένων κατά ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ - χιλιάδες προσφυγές εν όψει

Το έναυσμα για την υποβολή προσφυγών στα διοικητικά δικαστήρια από χιλιάδες επαγγελματίες ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ (μηχανικούς, ιατρούς, δικηγόρους κλπ.) δίνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, αναρτώντας στην ιστοσελίδα του σχετικό υπόδειγμα προσφυγής που μπορούν να αξιοποιήσουν όλοι οι θιγόμενοι (δείτε το στο τέλος του άρθρου).


Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθήσει «μπαράζ» σχετικών προσφυγών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών (και στα κατά τόπους αρμόδια δικαστήρια) προκειμένου να κριθεί αντισυνταγματική η διάταξη του πρόσφατου νόμου 4337/15, που (κατόπιν σχετικής απαίτησης των δανειστών) κατάργησε προγενέστερη ευνοϊκή ρύθμιση, που έδινε τη δυνατότητα σε νέους ασφαλισμένους (μετά το 1993) να «ελαφρυνθούν» από ασφαλιστικές εισφορές έως τα τέλη του 2016, αλλάζοντας ασφαλιστική κλάση. νέα ρύθμιση.Με τη νέα ρύθμιση οι ασφαλισμένοι αυτοί του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) πρέπει να επανέλθουν στο παλαιότερο καθεστώς (ενώ είχαν μειωθεί οι εισφορές τους «πέφτοντας» έως και δύο ασφαλιστικές κλάσεις) καταβάλλοντας αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, σε ποσά που κυμαίνονται από 97 έως 150 ευρώ, ανάλογα με την επαγγελματική κατηγορία. Στο υπόδειγμα προσφυγής που φέρεται να ασκεί το ΕΤΑΑ, υποστηρίζεται ότι η νέα ρύθμιση παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος. Παράλληλα παραβιάζονται οι συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν το κράτος δικαίου, την κοινωνική ασφάλιση, την ισότιμη συμμετοχή καθενός στα δημόσια βάρη, ενώ θίγονται και τα περιουσιακά δικαιώματα που προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου).

Υπόδειγμα προσφυγής ενώπιον Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου κατά της διάταξης που κατάργησε τη δυνατότητα επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ 
Του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ», που εδρεύει στην Αθήνα, νόμιμα εκπροσωπούμενου.
Της υπ. αρ. πρωτ. Πράξης του ΝΠΔΔ «Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων –Τομέας Ασφάλισης» με την οποία απορρίφθηκε η υπ. αρ. πρωτ. αίτηση μου.
Διαβάστε τη συνέχεια από την πηγή του άρθρου:  http://www.b2green.gr/el/post/30160/ypodeigma-prosfygis-asfalismenon-kata-etaa-tsmede-chiliades-prosfyges-en-opsei