Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Νέο έργο της «Ακτωρ» στη Σερβία

Πρόκειται για οδικό τμήμα 5,8 χιλιομέτρων, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή επτά γεφυρών, και η ΑΚΤΩΡ καλείται να το παραδώσει εντός 300 ημερών σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Coridori Srbije. Γιατί θεωρείται «στοιχειωμένο» το έργο!


Σύμβαση 17,2 εκατ. ευρώ υπέγραψε η ΑΚΤΩΡ με την κρατική εταιρεία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων της Σερβίας (Coridori Srbije) για την ολοκλήρωση του στοιχειωμένου έργου Παράκαμψη Dimitrovgrad - Βουλγαρικά σύνορα.

Πρόκειται για τμήμα του «διευρωπαϊκού άξονα Χ», το οποίο καθυστερεί επί χρόνια εξαιτίας προβλημάτων των τεχνικών εταιρειών που το ανέλαβαν. Τον πρώτο διαγωνισμό είχε κερδίσει το 2013 η σλοβένικη Alpina που χρεοκόπησε, ενώ το 2015 η σερβική κυβέρνηση ακύρωσε τη σύμβαση με τη βουλγαρική Trace Group Hold εξαιτίας καθυστερήσεων. "Το φίδι από την τρύπα" αναλαμβάνει να βγάλει τώρα η ΑΚΤΩΡ, η οποία εκτελεί και άλλα έργα επί του διευρωπαϊκού άξονα Χ σε Σκόπια και Σερβία.

Πρόκειται για οδικό τμήμα 5,8 χιλιομέτρων, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή επτά γεφυρών και η ΑΚΤΩΡ καλείται να το παραδώσει εντός 300 ημερών, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Coridori Srbije. Ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση του ημιτελούς έργου είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2016 και είχαν κατατεθεί επτά προσφορές, μεταξύ των οποίων από την ΤΕΡΝΑ, τη βουλγαρική Hidrostroy, την κοινοπραξία Euro - Asfalt Sarajevo - Ingrap Omni Beograd, την ισπανική Construcciones Rubau και την κοινοπραξία της βοσνιακής Integral Inzenjering με την αυστριακή Strabag και τη σερβική Vojvodinaput Pancevo.