Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΤΑΙΠΕΔ: Νέος διαγωνισμός για τη μαρίνα Αλίμου

Στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τη μαρίνα Αλίμου, της μεγαλύτερης στην Ελλάδα, αποφάσισε να προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς αυτή τη φορά να περιλαμβάνονται τα καταφύγια στον Σαρωνικό (Υδρα, Πόρος και Νέα Επίδαυρος).


 Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο βήμα θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την πρόσληψη των συμβούλων που θα αναλάβουν να «τρέξουν» την παραχώρηση της μαρίνας για 40 χρόνια, στον υποψήφιο επενδυτή. Το Ταμείο κατέληξε στην απόφαση αυτή, αφού ο προηγούμενος διαγωνισμός του 2013, όπου μαζί με την μαρίνα Αλίμου παραχωρούνταν «πακέτο» μια σειρά από μαρίνες σε διάφορες περιοχές της χώρας κηρύχθηκε άγονος ελλείψει επενδυτικού ενδιαφέροντος.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη φορά οι προοπτικές είναι πολύ καλύτερες, αφού πλέον παραχώρειται αυτόνομα και το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να είναι έντονο.

Η παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου θεωρείται σημαντικό κομμάτι των έργων αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου της Αττικής, μαζί με την αξιοποίηση του Ελληνικού και την μαρίνα του Αγίου Κοσμά, τα οποία αναμένεται να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα, με βάση και την αναθεωρημένη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών. Μάλιστα, η μαρίνα Αλίμου αλλά και το Ελληνικό είναι στη λίστα των προαπαιτούμενων που πρέπει να επισπεύσει η κυβέρνηση για να εκταμιευθεί η πρώτη υποδόση των 7,5 δισ. ευρώ από τους Ευρωπαίους. Να σημειωθεί πως ενάντια στην αξιοποίηση της μαρίνας Αλίμου, με τον τρόπο που επιχειρήθηκε στο παρελθόν είχε ταχθεί ο δήμαρχος, Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

Πηγή:  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114019240