Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου

Η κατασκευή του νέου κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου Ηρακλείου, προϋπολογισμού περίπου 4.500.000 ευρώ μαζί με την αγορά του οικοπέδου, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη.
 

Το νέο, τριώροφο δημοτικό σχολείο, η ανέγερση του οποίου θα γίνει σε οικόπεδο περίπου 3.000 τμ στην οδό Ελευθερίας, θα έχει δυναμικότητα 300 μαθητών, θα περιλαμβάνει 13 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού, γραφεία διδασκόντων, ιατρείο, γυμναστήριο και τέσσερις αίθουσες εργαστηρίων (φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών), ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα κατασκευαστούν γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο βόλεϊ.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο σχολείο που πληροί όλους τους κανονισμούς προσβασιμότητας, ενσωματώνει σε ένα κτιριακό συγκρότημα όλες τις σχολικές δραστηριότητες και ενισχύει, ουσιαστικά, το αίσθημα συνοχής της μαθητικής κοινότητας.

«Με το νέο αυτό σχολείο δίνουμε, επιτέλους, μία οριστική λύση που θα μας δώσει τη δυνατότητα να προσφέρουμε αναβαθμισμένες συνθήκες εκπαίδευσης στους μικρούς μαθητές, αλλά, παράλληλα, να ενισχύσουμε την πρωτεύουσα του δήμου μας με μία ακόμα υποδομή-κόσμημα» ανέφερε, σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης.

Ο κ. Μαμουλάκης έκανε λόγο για ακόμη ένα σημαντικό έργο σχολικής στέγης στον δήμο, σημειώνοντας πως το «οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης που παραλάβαμε μπαίνει σε τροχιά επίλυσης και μπορούμε να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον».

Τέλος, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη, τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης και τα στελέχη των υπηρεσιών του δήμου Μαλεβιζίου για τη βοήθειά τους.