Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Στέλνει τους Ελληνες κατασκευαστές εκτός συνόρων το ΥΠΕΞ

Οι τρόποι αρωγής του υπουργείου Εξωτερικών για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών κατασκευαστικών επιχειρήσεων και της παρουσίας τους στο εξωτερικό βρέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό την προεδρία του υφυπουργού, αρμόδιου για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρη Μάρδα.



Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν όλοι οι φορείς του κατασκευαστικού κλάδου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών, συζητήθηκε ειδικότερα η ανάγκη επισήμανσης των αγορών-στόχων για τις ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, οι δυνατότητες δραστηριοποίησής τους στην Αφρική, η καταγραφή των ενδεχόμενων αναγκών τους στις χώρες που ήδη δραστηριοποιούνται και οι τρόποι αρωγής τους από το δίκτυο των διπλωματικών αρχών.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η συνδρομή στην επίλυση τυχόν προβλημάτων που ανακύπτουν από την επιτόπια νομοθεσία ή πρακτικές, η διευκόλυνση της παρουσίασης των ελληνικών εταιρειών σε κρατικούς φορείς του εξωτερικού και η παροχή πληροφοριών από τα Γραφεία ΟΕΥ για τις τάσεις της αγοράς, το ρυθμιστικό πλαίσιο, τις επενδυτικές ευκαιρίες και την πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία.

Νωρίτερα, ο κ. Μάρδας υποδέχθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, Ραχμάν Μουσταφάγιεφ, με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην περαιτέρω διεύρυνση και ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών. Η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, διεξήχθη σε άριστο κλίμα.