Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Απένταξη 40 έργων από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ»

Στην απένταξη 40 έργων από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», συνολικού προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ περίπου σε 39 δήμους της χώρας, προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) προκειμένου να μην υπάρξει απώλεια κοινοτικών πόρων λόγω της μη εμπρόθεσμης ολοκλήρωσής τους.

Σύμφωνα με την απόφαση που ΥΠΕΚΑ, απεντάχθησαν έργα τα οποία δεν παρουσίασαν πρόοδο σε σχέση με τις κύριες συμβάσεις που υπεγράφησαν το προηγούμενο διάστημα. Να σημειωθεί ότι από τους 39 δήμους, περίπου οι μισοί βρίσκονται στο Λεκανοπέδιο Αττικής και οι υπόλοιποι κατανέμονται στις άλλες περιφέρειες. Τα ποσά που χάνουν οι δήμοι κυμαίνονται από 500.000 έως 1,4 εκατ.
 
Με μία ακόμη απόφαση, το ΥΠΕΚΑ προβλέπει τη χρηματοδότηση για παρεμβάσεις σε κατοικίες, συνολικού προϋπολογισμού 307,2 εκατ. ευρώ από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα των Περιφερειών.
 
Συγκεκριμένα προβλέπεται:
 
1. Ποσό ύψους 68 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης άξονας προτεραιότητας 7: «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητας ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».
 
2. Ποσό 23 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης άξονας προτεραιότητας 8: «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητας ζωής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
 
3. Ποσό 18 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου, άξονας προτεραιότητας 5: «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητας ζωής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».
 
4. Ποσό 34 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής άξονας προτεραιότητας 1: «Ενίσχυση Υποδομών Προσπελασιμότητας - Ενέργειας στην Περιφέρεια Αττικής».
 
5. Ποσό 2,6 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου άξονας προτεραιότητας 3: «Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».
 
Ποσό 155 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» άξονας προτεραιότητας 4: «Ολοκλήρωση του ενεργειακού συστήματος της χώρας και ενίσχυση της αειφορίας».
 
6. Ποσό 6 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» άξονας προτεραιότητας 6: «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος-Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής».
http://www.kathimerini.gr/798703/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/apenta3h-40-ergwn--apo-to-programma--e3oikonomw
Εγγραφείτε στο Linkedin μας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα