Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΥΠΕΚΑ: Μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης για συστήματα φ. αερίου

Μεγάλη είναι μέχρι σήμερα η ανταπόκριση των καταναλωτών στο πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου από συστήματα φυσικού αερίου, το οποίο ξεκίνησε πρόσφατα το ΥΠΕΚΑ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας και Αττικής στον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μανιάτη.

Συγκεκριμένα, έχουν υποβληθεί 2.563 αιτήσεις για υπαγωγή στο πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη και 2.309 αιτήσεις στη Θεσσαλία. Έχουν συναφθεί Συμβάσεις Σύνδεσης και Παροχής αερίου για το 76% των αιτήσεων στη Θεσσαλονίκη και για το 65% στη Θεσσαλία, ενώ το 20% των αιτούντων στη Θεσσαλονίκη και το 48% στη  Θεσσαλία είναι ήδη ενεργοί χρήστες του δικτύου φυσικού αερίου.
Στην Αττική έχουν υποβληθεί 2.027 αιτήσεις υπαγωγής και έχουν συναφθεί Συμβάσεις Σύνδεσης και Παροχής αερίου για το 70% αυτών, ενώ για το 32% των αιτήσεων έχει ήδη ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της παροχετευτικής διάταξης και αναμένεται ότι το ποσοστό αυτό θα έχει ανέλθει στο 70% μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Επιπλέον, στην Αττική 2.095 καταναλωτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να υποβάλουν σχετική αίτηση υπαγωγής στο Πρόγραμμα τις προσεχείς εβδομάδες.
Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για υπαγωγή στο πρόγραμμα, καθώς και όσες αναμένεται να υποβληθούν άμεσα, αντιστοιχούν σε περίπου 20.000 νοικοκυριά. 
Το πρόγραμμα προκηρύχθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2014, και καλύπτει δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν ήδη μετά τις 25 Σεπτεμβρίου 2014, για τις αιτήσεις που εγκρίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος.
Ήδη με επιστολές τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και οι ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, ζητούν από τον ΥΠΕΚΑ, με δεδομένο ότι ήδη εξαντλήθηκαν οι διατιθέμενοι πόροι, την εξεύρεση επιπλέον πόρων για τη συνέχιση του προγράμματος και το 2015.
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/finance/story/901080/ypeka-megali-summetoxi-sto-programma-epidotisis-gia-sustimata-f-aeriou

Γίνετε μέλη μας στο: